Polityka prywatności i informacje o stosowaniu Cookies

Polityka Ochrony Prywatności

Niniejsza Polityka Ochrony Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych pozyskanych od Użytkowników korzystających ze strony internetowej Coolcut.pl, funkcjonującej pod adresem internetowym www.coolcut.pl, (zwanej dalej "Strona WWW"), udostępnianej przez Cool Cut Rafał Kobak z siedzibą przy ul. Mieszka I 40, 05-230 Kobyłka, NIP: 6842268516 (zwanej dalej "Cool Cut").

"Użytkownik" w rozumieniu Polityki Ochrony Prywatności oznacza osobę fizyczną korzystającą ze Strony WWW.

Korzystanie ze Strony WWW jest tożsame z wyrażeniem przez Użytkownika zgody na zasady i warunki opisane w poniższej Polityce Ochrony Prywatności.

Dane osobowe

 

  1. Zgodnie z treścią Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych (zwanym dalej "Rozporządzenie") Cool Cut, informuje, że jest administratorem danych osobowych podanych przez Użytkownika podczas korzystania ze Strony WWW. Uzyskane dane osobowe przetwarzane są zgodnie z Rozporządzeniem, a w przypadkach wymaganych jej treścią, za zgodą Użytkownika.
  2. Cool Cut zbiera wyłącznie dane, które są niezbędne do zawarcia umowy i świadczenia wybranej przez Użytkownika usługi, udzielenia odpowiedzi na skierowane do Cool Cut pytania i przekazania informacji na temat swojej oferty.
  3. W czasie dokonywania zamówienia usługi Cool Cut gromadzi dane wpisane przez Użytkownika w formularzach kontaktowych. Dane te obejmują:
    • nazwisko i imię,
    • adres e-mail,
    • numer telefonu,
    • inne dane personale, które zostały wpisane dobrowolnie przez Użytkownika w formularzu kontaktowym.
  4. W przypadkach wymaganych przepisami Rozporządzenia, wyrażenie przez Użytkownika zgody na przetwarzanie jego danych osobowych następuje w postaci elektronicznej, przez zaznaczenie odpowiedniego pola w trakcie wypełniania formularza na Stronie WWW. Użytkownik ma prawo do odwołania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Zgoda Użytkownika może być odwołana w dowolnym momencie.
  5. Podanie danych oznaczonych na Stronie WWW jako wymagane, jest dobrowolne, jednak konieczne w celu przedstawienia oferty handlowej, zawarcia umowy lub udzielenia wsparcia technicznego.
  6. Podstawą przetwarzania przez Cool Cut danych osobowych przekazanych przez Użytkownika jest konieczność realizacji umowy, a także, na żądanie Użytkownika, podjęcie niezbędnych działań przed jej zawarciem (art. 6 ust. 1 pkt b) Rozporządzenia).
  7. Dane osobowe Użytkownika będą przechowywane w formie, która pozwala na identyfikację Użytkownika nie dłużej niż jest to konieczne dla celów, dla których dane osobowe zostały zebrane i zgodnie z prawem przetwarzane. Dane osobowe będą w związku z tym przechowywane przez okres niezbędny do realizacji umowy i świadczenia wybranej przez Użytkownika usługi. Po tym czasie dane będą przetwarzane przez okres niezbędny w celu rozstrzygnięcia wszelkich potencjalnych sporów, które mogą wyniknąć w związku ze świadczonymi usługami, np. związanych z roszczeniami (okres ten będzie obejmował termin biegu przedawnienia roszczeń wynikających z umowy, zgodnie z obowiązującymi przepisami).
  8. Firma Cool Cut nie profiluje danych osobowych Użytkownika.

Powierzenie danych osobowych

  1. Powierzenie przetwarzania danych osobowych Użytkownika lub innych danych, o których jest mowa w Polityce Ochrony Prywatności, może nastąpić na podstawie pisemnej umowy zawartej zgodnie z przepisami Rozporządzenia wobec podmiotów świadczących na rzecz firmy Cool Cut usługi tj: księgowość, hosting, administracja serwerami oraz innymi, które niezbędne są do wykonania usługi na rzecz Użytkownika.

Prawa i obowiązki Użytkownika

  1. Użytkownik ma prawo dostępu do treści danych osobowych oraz prawo do żądania uzupełnienia, uaktualnienia, przenoszenia, ograniczenia przetwarzania, sprostowania danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naruszeniem przepisów prawa albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane.
  2. Cool Cut umożliwia Użytkownikowi usunięcie jego danych osobowych ze zbioru danych na żądanie Użytkownika lub na podstawie przepisów Rozporządzenia.

Dodatkowe informacje o Cookies:

  1. Serwis korzysta z plików cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Strony WWW i przeznaczone są do korzystania z podstron Strony WWW. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Cookies nie służą do ustalania tożsamości Użytkownika.
  4. Pliki Cookies służą do zbierania informacji statystycznej o liczbie wizyt, godzinie i czasie wizyty. Pliki Cookies są wykorzystywane do celów statystycznych – co pozwala na tworzenie statystyk funkcjonowania strony internetowej oraz odwiedzin Użytkowników,
  5. Użytkownik może nie wyrazić zgody na umieszczanie cookies na jego urządzeniu końcowym. W tym celu należy skorzystać z opcji wyłączenia pobierania i przechowywania cookies w przeglądarce internetowej. Sposób wyłączenia możliwości pobierania i przechowywania plików typu cookies w popularnych przeglądarkach internetowych udostępniany jest przez dostawcę przeglądarki.
  6. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na podstronach Strony WWW.

Logi serwera

  1. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.
  2. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:
    • czas nadejścia zapytania
    • czas wysłania odpowiedzi
    • nazwę stacji klienta - identyfikacja realizowana przez protokół HTTP
    • informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP
    • adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) - w przypadku gdy przejście do Strony WWW nastąpiło przez odnośnik
    • informacje o przeglądarce Użytkownika
    • informacje o adresie IP
  3. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.
  4. Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.

Zabezpieczenia danych

  1. W celu zabezpieczenia danych osobowych Użytkownika przed udostępnieniem ich osobom nieupoważnionym, zebraniem przez osobę nieuprawnioną, przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem, stosowane są środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych odpowiednią do zagrożeń oraz kategorii danych objętych ochroną.
  2. Dane podawane przez Użytkownika w czasie wypełniania i przesyłania formularzy internetowych na Stronie WWW są szyfrowane poprzez wykorzystywanie certyfikatów SSL.

Kontakt

  1. Użytkownik Strony WWW może w dowolnym czasie skontaktować się z firmą Cool Cut w celu uzyskania informacji o tym, czy i w jaki sposób Cool Cut wykorzystuje lub zamierza wykorzystywać jego dane osobowe. W celu kontaktu z firmą Cool Cut Użytkownik powinien wysłać wiadomość na adres e-mail: biuro@coolcut.pl.

Zmiana Polityki Ochrony Prywatności

  1. Polityce Ochrony Prywatności została przyjęta na mocy zarządzenia Cool Cut i wchodzi w życie z dniem 15.05.2018. Zmiana treści Polityki Ochrony Prywatności może nastąpić w takim samym trybie. Cool Cut zapewnia, iż prawa Użytkownika wynikające z niniejszego dokumentu nie zostaną ograniczone bez jego zgody.

Kontakt z organem nadzorczym

  1. We wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych Użytkownika oraz stosowaniem i realizacją niniejszej Polityki Ochrony Prywatności Użytkownik ma prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

osłona na kaloryfer żeberkowy
Natychmiastowa wycena osłony na kaloryfer żeberkowy
Zobacz szczególy. Zapraszamy do bezpłatnej i błyskawicznej wyceny.
Zobacz co oferuje nasza firma
Osłony do grzejników

Żeliwne grzejniki nadal goszczą w naszych mieszkaniach – zwłaszcza w blokach z minionego stulecia. Kaloryfery te często wyglądają nieestetycznie i ograniczają możliwość aranżacji wnętrz. Nieestetyczny grzejnik można jednak sprytnie zamaskować, zachowując przy tym wydajność grzejników żeberkowych.

Z pomocą przychodzą nasze osłony na kaloryfer, które są oferowane bogatej gamie wzorów i kolorów. Tego rodzaju zabudowa kaloryfera sprawi, że stary grzejnik nabierze całkiem nowych kształtów.

W naszej ofercie posiadamy dużą ilość stalowych maskownic, które mogą dyskretnie osłonić kaloryfery w Państwa domach. Osłony na kaloryfer są bardzo proste w montażu, nie wymagają dodatkowego mocowania do ściany czy grzejnika. Do wyceny usługi potrzebujemy jedynie ilości żeberek w poszczególnych kaloryferach i poglądowy wymiar grzejnika. Te informacje wystarczą nam do podania ceny zabudowy kaloryfera oraz terminu realizacji zlecenia. Wykonane przez nas maskownice na kaloryfer zostaną do Państwa dostarczone kurierem. Każda osłona na grzejnik zostanie odpowiednio zabezpieczona, dlatego nie ma najmniejszych obaw iż zabudowa kaloryfera przyjdzie do Państwa uszkodzona.

Zobacz dlaczego warto z nami współpracować
Dlaczego wybrać nas?
Rodzinna firma z bogatym doświadczeniem

Nasze osłony na kaloryfer powstały z pasji i chęci stworzenia czegoś wyjątkowego. Każda zabudowa na kaloryfer jest dokładnie projektowana i sprawdzana przed wysyłką.

Ponad 25 lat w branży
Długi staż w branży zobowiązuje! Oferowane przez nas osłony na kaloryfer są wykonane z wysokiej jakości materiałów i odzwierciedlają panujące trendy.
Najwyższa jakość naszych usług

Doskonale wiemy, że zabudowa kaloryfera musi być trwała. Jest to inwestycja na lata, dlatego nasze osłony na kaloryfer wykonujemy z materiałów najwyższej jakości.

Co mówią o nas klienci
Opinie o nas
Marcin, Białystok
Super rozwiązanie , stary grzejnik nabiera nowoczesnego wyglądu.Maskownica pasuje idealnie. Polecam i dziękuję
Ewa Zdanowska, Bytom
Już od pierwszej minuty rozmowy z biurem, czułam że z dziesiątek ofert internetowych wybrałam tę właściwą.
Nie zawiodłam się osłonki zrobiły efekt wow!!!
Dziękuję!
Bogumiła Dąbrowska, Płock
Posiadamy maskownice z COOL CUT od około 3 trzech lat. Nic złego się z nimi nie dzieje. Kolor również nie zmienił swojej barwy. Osłony są bardzo ładnie wykonane. Mieszkanie nabrało dzięki nim nowoczesnego wyglądu. Bardzo łatwy montaż. Szybki czas realizacji zamówienia i bardzo dobry kontakt z wykonawcą. Polecam COOL CUT każdemu posiadaczowi grzejników żeberkowych.
Napisz lub zadwoń do nas
Kontakt z nami
Mieszka I 40, 05-230 Kobyłka